man gooit boos papieren in de lucht

Bij Bureau Baken geloven we in het delen van kennis om verder te komen. Daarom laten we graag ons licht schijnen op werving en selectie en delen we onze ervaring met jullie! Aan het eind van elke maand geven wij een tip op het gebied van werving en selectie die je direct toe kan passen op je eigen proces. 

TIP 1 – Begin opnieuw

Een medewerker vertrekt en er ontstaat een vacature. Een gat dat elke organisatie graag snel wil opvullen. Een functieprofiel, advertentie van de vorige keer en een bericht op de website. Ons advies is niet klakkeloos over te gaan tot vervanging. Doe even een stap terug en begin van vooraf aan. Investeer in een goede intake in je organisatie. Bekijk het functieprofiel en de context. Wat zijn de huidige ontwikkelingen van de organisatie en hoe ziet de toekomst eruit? Matcht dit met het functieprofiel wat er ligt? Ga ook in gesprek met collega’s. Wat vertellen zij en wat zijn hun verwachtingen van een nieuwe collega én wat zegt de leidinggevende? Deze 360 graden feedback geeft je alle informatie die je nodig hebt en de slagingskans van de nieuwe collega wordt zo een stuk groter. Nu ben je klaar voor de volgende stap; het samenstellen van het profiel.

Hulp nodig bij het samenstellen van het profiel?

Bij Bureau Baken snappen we dat het niet altijd voor de hand ligt hoe het profiel in elkaar steekt. Af en toe zie je door de bomen het bos niet meer. Wij scheppen graag voor jou rust in de chaos. Meer weten? Klik hier om contact op te nemen met onze adviseurs!

Deel dit artikel op social media

Lees onze overige blogs