Sint Jozefoord logo

Verpleegkundig manager Sint Jozefoord

Voor Sint Jozefoord zijn we vanuit Bureau Baken op zoek naar een verpleegkundig manager die bereid is om te pioneren en samen met collega’s te zoeken naar nieuwe manieren die passen bij deze tijd en de huidige mogelijkheden in de sector. Een job voor 28 – 32 uur per week.

Welk DNA is er nodig?

De verpleegkundig manager die we zoeken heeft een HBO-V opleiding op zak met visie op de zorg en bijpassend leiderschap. Enige jaren ervaring in een vergelijkbare functie binnen de zorg is daarnaast een pre. De kleinschalige setting van Sint Jozefoord past bij jou en je hebt respect voor de normen en waarden van de organisatie. Verder heb je goede mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en weet je impact te maken door teams in beweging te krijgen en te houden waarbij persoonlijke aandacht belangrijk is.

Verder ben je:

  • Vernieuwend en pro-actief
  • Nieuwsgierig en ontwikkelingsgericht
  • Ontwikkelingsgericht en verantwoordelijk
  • Een doorzetter
  • Analytisch en integer.

 

Op welke organisatie ga je een ander licht schijnen

Sint Jozefoord logo

Sint Jozefoord is gevestigd in een oud klooster in een bosrijke, rustige omgeving. De geboden zorg wordt al jaren hoog gewaardeerd door cliënten en familie. Sint Jozefoord biedt wonen met zorg voor ouderen uit de omgeving. Daarnaast wordt in de omringende dorpen huishoudelijke hulp, wijkverpleging, dagbesteding en maaltijd aan huis geboden. Er werken ca 400 medewerkers en 135 vrijwilligers in de organisatie.

De mensen werken graag bij Sint Jozefoord. De organisatie draagt dan ook al jaren met trots het keurmerk van de Beste Werkgever met drie sterren! In het laatste medewerkers onderzoek werd een 8,4 op tevredenheid en bevlogenheid en op betrokkenheid zelfs een 9,1 gescoord. Een organisatie waar je graag bij wilt horen!

De verpleegkundig manager die wij zoeken, intern worden ze verpleegkundig leiders genoemd, werken intramuraal. De organisatie kenmerkt zich door het kleinschalig karakter, persoonlijk en huiselijk: kleine woongroepen, eigen appartementen en een grote gezamenlijke huiskamer en keuken. Er wordt met elkaar gekookt en gegeten; bewoners doen kleine taken in het huishouden en ondernemen gezamenlijk activiteiten. De doelgroep bestaat vooral uit mensen met een PG indicatie, een kleiner deel heeft somatische zorg nodig of een combinatie van PG en somatiek.

 

Welke bakens ga je als verpleegkundig manager verzetten?

De organisatie professionaliseert, realiseert verandering, met aandacht voor bedrijfsvoering – maar mét behoud van de oude waarde: ‘Alles vanuit verbondenheid’. In de afgelopen periode is er voor een nieuwe structuur gekozen waarbij de intramurale zorgteams worden aangestuurd door in totaal vier verpleegkundig leiders die weer samen werken met en rapporteren aan de manager primair proces. De verpleegkundig leiders (HBO-V niveau!) houden zich bezig met de aansturing van de zorg in brede zin: kwaliteit van zorg, inzet/functioneren/begeleiding van personeel en werken mee aan projecten om Sint Jozefoord vooruit te brengen vooral op het gebied van kwaliteit en zorg. Niet alles is uitgekristalliseerd: ‘we pionieren nog dagelijks’. Het lef en de wil om te onderzoeken, ontdekken, moet in je zitten wil je slagen in deze functie: samen met je collega’s zoeken naar nieuwe manieren die passen bij deze tijd en de huidige mogelijkheden in de sector. Daarbij mag je de nodige ruimte en ondersteuning van de organisatie verwachten.

De belangrijkste taken zijn:

  • In deze functie geef je leiding aan de ontwikkeling, professionalisering en zelfstandigheid van de zorgteams en – medewerkers volgens de visie en kernwaarden van de organisatie.
  • Vanuit een heldere blik op de toekomst bereid je, samen met je collega verpleegkundig leiders en de manager primair proces, Sint Jozefoord voor op de beweging naar een complexere zorgvraag. Je hebt daarbij aandacht voor vakmanschap, eigen regie, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.
  • Je zet ontwikkelingen in de zorg om in ideeën, adviezen en voorstellen, en zorgt voor de implementatie van gezamenlijk vastgestelde plannen.
  • Je geeft de teams richting vanuit gezamenlijk vastgestelde en gedragen doelen, je monitort de voortgang en bent in staat teams in beweging te krijgen en houden.
  • Het (incidenteel) verlenen of doen verlenen van complexe verpleegkundige zorg en het begeleiden en adviseren van je medewerkers hierbij.

 

Kortom een mooie job in een fantastische omgeving die er toe doet (midden in de natuur!). Waar je direct waarde kunt toevoegen. De mensen die bij Sint Jozefoord werken verbinden zich echt met de organisatie en de doelgroep. Je wordt ingeschaald conform de CAO VVT; daarnaast is een tegemoetkoming in reiskosten beschikbaar, en een eindejaarsuitkering. De aanstelling is voor 28 – 32 uur per week.

De gesprekken voor deze functie worden zo veel mogelijk initieel online gepland. Een eventueel gesprek met de opdrachtgever volgt zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sjef van Zwieteren (0621537354) of Rob Marechal (0650415265).

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk hier de openstaande vacatures/opdrachten!