Strategische HR business partner

“Stevige adviseur die de business verrast met frisse en creatieve oplossing!”

Op welke organisatie ga jij een ander licht schijnen?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Dat is de leidende vraag die iedere dag opnieuw centraal staat bij de ruim 6000 betrokken zorgprofessionals van Laurens. Vanuit de kernwaarden persoonlijke aandacht, naasten betrekken, professioneel handelen en samenwerken zorgt men bij Laurens voor een waardig en aangenaam leven voor ouderen uit verschillende culturen. Met daarbij aandacht voor wonen, welzijn, gezondheid en spiritualiteit.

Naast één van de grootste werkgevers van Rotterdam, is Laurens benoemd tot het beste leerbedrijf van Zuid-Holland! Een organisatie die volop blijft ontwikkelen en veel in verandering is en daarmee voortvarend inspeelt op huidige en toekomstige ontwikkelingen.

De afgelopen twee jaren zijn er forse stappen gemaakt en verbeteringen doorgevoerd, zowel op financieel gebied als op het gebied van kwaliteit van zorg. Het nieuwe kwaliteitskader ouderenzorg is geadopteerd en er wordt dagdagelijks gewerkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening richting de bewoner/cliënt.

De dagelijkse verantwoordelijkheid voor de zorg en dienstverlening aan de klanten ligt op domeinniveau bij de domeindirecteuren Thuiszorg, Kortdurende zorg en Wonen met zorg. Bij Laurens wordt gewerkt vanuit het principe lijnsturing: bestuur, directeuren, managers en teamleiders, die sturen op de driehoek ‘tevreden klant – tevreden medewerker – gezond rendement’. De kwaliteit van de zorg en dienstverlening vormt hierin de basis. Voor nadere informatie over Laurens als organisatie, kan je klikken op de volgende link:  website van Laurens

 

De afdeling HR

De afdeling HR werkt aan de voorkant domein gericht en dicht bij de klant. Ieder domein heeft hiervoor een HR team, bestaande uit een HR Partner, een aantal (sr-) HR adviseurs en -specialisten. Daarnaast bestaat de afdeling HR uit een Manager HR, de onderdelen HR advies (incl projecten en HR analytics), HR beleid, preventie & verzuim, HR Recruitment, HR administratie en de HR Academie.

De afgelopen jaren is de afdeling HR behoorlijk in transitie, er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de professionals om zodoende nog meer aan te sluiten bij de ontwikkelingen binnen Laurens en meer specifiek binnen de verschillende domeinen. Daarnaast zijn er ook de nodige slagen gemaakt op het gebied van de processen en systemen en herinrichting van de afdeling.

Het MT van de afdeling bestaat uit een Manager HR, een drietal HR business partners en de teamleiders van de academie, recruitment, administratie, preventie en verzuim en beleid.

 

Welke bakens ga je als HR business partner verzetten?

Aan uitdagingen binnen de zorg is er op dit moment geen gebrek, denk bijvoorbeeld aan de arbeidsmarktproblematiek en de toenemende eisen die aan de zorgprofessional worden gesteld. Vraagstukken waar je vanuit HR een belangrijke toegevoegde waarde kunt leveren. Als HR business partner speel je samen met je accountteam bestaande uit 3 HR adviseurs en adviseurs recruitment, verzuim/ re-integratie en opleiden, in op de klantvragen uit jouw domein. Manage je verander-processen zodat behoefte aan het soort HR ondersteuning passend is en blijft bij het domein. Verder ben je zichtbaar en benaderbaar binnen het domein en sluit aan bij het domein MT.

Vanuit je ruime ervaring als adviseur en mogelijk ook als leidinggevende hou je wel van gedoe en weet je afstand en rust te creëren om samen tot structurele oplossingen voor vraagstukken te komen.  Daarbij ga je voor het neerzetten van resultaten en pak je een voortrekkersrol binnen de verschillende projecten. Zowel richting de directie en het management van het domein, alsook je collega’s binnen HR, investeer je in de relatie.

Met de strategische personeelsplanning als kapstok heb je niet alleen oog voor de kwantitatieve bezetting maar juist ook voor de kwaliteit van de bezetting en hoe deze zich de komende jaren gaat ontwikkelen afgezet tegen de ontwikkelingen binnen het domein. Van hieruit geef je richting aan de recruitment plannen, ontwikkeling en doorstroom van medewerkers, in- en uitstroom vraagstukken, vormgeven en inrichten opleidingsplannen en het verfijnen van de management informatie.

Als strategische sparringpartner voor de directie van het domein bepaal je samen de strategie voor de komende jaren en vertaal je deze naar een tactisch en operationeel HR (jaar)plan. Samen met jouw accountteam zorg je voor de realisatie daarvan. Je stuurt hierbij de HR Adviseurs van het domein hiërarchisch aan en coacht je andere HR collega’s vanuit een functionele rol.

Als regisseur breng je overzicht en structuur richting alle teamleden maar vooral ook de directeur en het MT binnen jouw domein. Je ziet er op toe dat processen en systemen meer vanuit de klantkant worden ingericht.

Als geen ander ben je in staat hoofd- en bijzaken te scheiden en brengt prioritering aan in de verschillende vraagstukken. Houdt daarbij de balans tussen de domeinthema’s en de samen vastgestelde HR agenda goed in de gaten.

Natuurlijk lever je graag een bijdrage aan strategische vraagstukken binnen jouw domein of Laurens breed en weet je jezelf ook op die manier te profileren.

Met je collega HR business partners en de andere collega’s binnen het MT van HR wissel je ervaringen en oplossingsrichtingen uit en werk je samen aan Laurens brede thema’s.

 

Welk DNA is er nodig?

Naast je ervaring met organisatieveranderingstrajecten, inclusief transitie/implementatie en je brede bedrijfsmatige visie en aanpak neem je als adviseur de volgende zaken mee:

  • Minimaal HBO-opleiding (HR) en aantoonbare ervaring in een strategische adviesfunctie;
  • Flexibel en denken in mogelijkheden;
  • Een stevige en strategische partner voor directie;
  • Helicopterview en groot schakelvermogen;
  • Communicatief sterk en positief;
  • Proactief en werkend vanuit de “klant” vraag;
  • Ervaring met het leiden van projecten;
  • Scherp in analyse en nemen initiatief;
  • Relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor.

 

Wat biedt Laurens?

De kans om als senior adviseur dicht op de business mede vorm te geven aan de ambities van het domein en daarmee direct bij te dragen aan de zorg voor de ouderen in de regio Rotterdam.

Uiteraard ontvang je een mooi salaris, passend bij jouw kennis en ervaring. De aanstelling is voor 32-36 uur per week. Naast het salaris biedt Laurens goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering, eindejaarsuitkering van 8,33 %, uitstekende pensioenregeling, korting op diverse collectieve verzekeringen, een laptop en mobiele telefoon, een fietsplan en andere interessante aanbiedingen zoals sporten met korting plus Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een online assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

 

Procedure

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Marechal (0650415265)

 

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk hier de openstaande vacatures/opdrachten!