oude man in rolstoel leest een krant

Senior adviseur kwaliteit Zorggroep Apeldoorn en omstreken


En soms wordt een ‘jong talent’ snel ‘senior’! 😊

Voor Zorggroep Apeldoorn en omstreken (hierna: ZGA e.o.) zoeken wij, vanuit Bureau Baken, een senior adviseur kwaliteit. Vanuit de afdeling Kwaliteit, Beleid en Innovatie adviseer je, als business partner kwaliteit, samen met je collega, over de beleidsmatige ontwikkeling binnen ZGA e.o. en wordt de organisatie begeleid en ondersteund bij trajecten gericht op verbetering en vernieuwing. Het gaat om een aanstelling voor 32 uur/week, startend met een jaarcontract, maar uiteraard met het doel dit om te zetten in een vaste verbintenis.

Welk DNA is er nodig?

Als ideale kandidaat heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie op HBO/WO. Eventueel is de opdrachtgever ook zeer geïnteresseerd in jonge talenten (met WO- opleiding en één of twee opdrachten in de zorgketen achter de rug). Mits je uiteraard de juiste motivatie overbrengt! De inschaling zal in dit geval passend zijn naar leeftijd, opleiding en ervaring. Op deze plek zal je snel veel ervaring kunnen opdoen binnen een professionele afdeling waar veel te leren valt én waar je je ambitie, ideeën en enthousiasme voluit in kwijt kunt! Samen met ZGA e.o. zorgt Bureau Baken voor adequate begeleiding en coaching.

Verder ben je iemand die:

  • Integraal werkt en vanuit een helicopterview
  • Analytisch is en creatief in het vinden van oplossingen voor complexe en organisatie brede vraagstukken
  • Initiatief toont en vindingrijk is. Je kunt op een creatieve manier meedenken zodat je in staat bent om zaken te initiëren, te veranderen en/of te verbeteren.
  • Een business partner is en goed luistert naar de klantvraag en waar je gevraagd en ongevraagd adviseert
  • Goed kan samenwerken en een gezonde dosis humor meeneemt!

 

Op welke organisatie ga je een ander licht schijnen?

Zorggroep apeldoorn logo

Zorggroep Apeldoorn e.o. biedt deskundige, warme, persoonsgerichte zorg en behandeling. Van verpleging en verzorging tot geriatrische revalidatie, van crisisopname tot dagactiviteiten; “bij ZGA vinden de cliënten de zorg die ze wensen en nodig hebben”. De zorg wordt geboden bij cliënten thuis, in de buurt en als dat niet meer kan, op één van de locaties.

 

De afdeling

De senior adviseur kwaliteit werkt binnen de afdeling BKI en valt hiërarchisch onder de Manager Beleid, Kwaliteit & Innovatie. De afdeling Beleid, Kwaliteit en Innovatie is het stafbureau van de ZGA-organisatie. Vanuit deze afdeling vindt advisering plaats rondom beleidsmatige ontwikkeling en wordt de organisatie begeleid en ondersteund bij trajecten gericht op kwaliteitsverbetering en vernieuwing. De afdeling is ook verantwoordelijk voor de totstandkoming van in/externe communicatie en gaat een rol spelen bij de aansturing van programma’s en projecten. De afdeling werkt samen met de Raad van Bestuur, het MT en de leidinggevenden. Daarnaast is de afdeling BKI een leuk en gevarieerd team!

 

Welke bakens ga jij als senior adviseur kwaliteit verzetten?

ZGA e.o. is in transitie. Er wordt gebouwd aan een nieuwe organisatie die past bij de visie; ‘ZGA e.o. staat dichtbij u’. In de functie van senior adviseur kwaliteit ben je samen met je collega senior adviseur kwaliteit verantwoordelijk voor de vormgeving en ontwikkeling van kwaliteitsmanagement binnen de organisatie en meer in het bijzonder ben je verantwoordelijk voor de wijze waarop binnen de organisatie wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Je houdt je bezig met de vormgeving en ontwikkeling van de kwaliteitsverbetercyclus en werkt daarin samen met de vertegenwoordigers van zorg, welzijn en behandeling. Je stimuleert hierbij een levendige verbetercultuur volgens de PDCA cyclus, zodat de focus continu is gericht op de verbetering van kwaliteit en veiligheid en de bewustwording ervan wordt verhoogd;

Je bent de sparringpartner van de Raad van Bestuur, het MT en je bent in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven op strategisch niveau. Je zorgt ervoor dat de adviezen die je geeft en kwaliteitsinstrumenten die je ontwikkelt optimaal worden geïmplementeerd en door te evalueren steeds beter worden. Je bent een waardevolle sparringspartner en je signaleert proactief belangrijke organisatie brede kwaliteitsvraagstukken. Je zorgt voor goed onderbouwde kwaliteitsanalyses, informatie, adviezen en voorstellen op basis waarvan anderen zich gesteund voelen in het nemen van de juiste beslissing. Als servicegerichte staf wordt er vraaggericht, vanuit verbinding en co-creatie met de zorg samengewerkt. Onderling en richting de klanten van BKI. Daarnaast ben je één van de aanjagers in de verandering naar een servicegerichte organisatie.

Activiteiten omvatten:

· Opzetten kwaliteitsmanagement systeem

· Organisatie van (externe) audits, inspecties en visitaties

· Verrichten van risico-inventarisaties

· Analyseren van meldingen en klachten, patiënttevredenheidsuitkomsten

· Coördineren en analyseren van stuurinformatie en KPI’s met betrekking tot kwaliteit en veiligheid

· Bewaken en coördineren van organisatiebrede verbeteracties op het gebied van kwaliteit en veiligheid

 

Wat biedt ZGA e.o.?

Een uitdagende rol met heldere doelstellingen en een aantrekkelijke opdracht, binnen een bevlogen en betrokken werkomgeving die ertoe doet en waar je direct waarde kunt toevoegen.

  • Een zelfstandige rol als senior adviseur kwaliteit binnen een afdeling met enthousiaste professionals. Ruimte om te ontwikkelen en je rol te pakken.
  • Een jaarcontract voor 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract.
  • Het salaris is conform de cao VVT-FWG maximaal in schaal 60. Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en is maximaal € 4.744,40 op basis van een 36-urige werkweek, pensioenregeling, reiskosten en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

 

Procedure

De sollicitatiegesprekken voor deze functie worden zo veel mogelijk online gepland. De procedure is er op gericht om deze vóór 1 september af te ronden. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Reageren?

Wil je reageren op bovenstaande vacature? Stuur dan vóór 23 juli a.s. je motivatie en CV naar [email protected] en we nemen contact met je op. Vermeld bij je reactie tegelijk je vakantieplanning!