twee oudere mannen die lopen

Senior adviseur beleid Zorggroep Apeldoorn en omstreken


En soms wordt een ‘jong talent’ snel ‘senior’! 😊

Voor Zorggroep Apeldoorn en omstreken (hierna: ZGA e.o.) zoeken wij, vanuit Bureau Baken, een Senior Adviseur Beleid. Vanuit de afdeling Kwaliteit, Beleid en Innovatie adviseer je, als business partner, samen met je collega, over de beleidsmatige ontwikkeling binnen ZGA e.o. en wordt de organisatie begeleid en ondersteund bij trajecten gericht op verbetering en vernieuwing. Het gaat om een aanstelling voor 32 uur/week, startend met een jaarcontract, maar uiteraard met het doel dit om te zetten in een vaste verbintenis.

Welk DNA is er nodig?

Als ideale kandidaat heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie op HBO/WO. Eventueel is de opdrachtgever ook zeer geïnteresseerd in jonge talenten (met WO- opleiding en één of twee opdrachten in de zorgketen achter de rug). Mits je uiteraard de juiste motivatie overbrengt! De inschaling zal in dit geval passend zijn naar leeftijd, opleiding en ervaring. Op deze plek zal je snel veel ervaring kunnen opdoen binnen een professionele afdeling waar veel te leren valt én waar je je ambitie, ideeën en enthousiasme voluit in kwijt kunt! Samen met ZGA e.o. zorgt Bureau Baken voor adequate begeleiding en coaching.

Verder ben je iemand die:

  • Integraal werkt en vanuit een helicopterview
  • Analytisch is en creatief in het vinden van oplossingen voor complexe en organisatie brede vraagstukken
  • Initiatief toont en vindingrijk is. Je kunt op een creatieve manier meedenken zodat je in staat bent om zaken te initiëren, te veranderen en/of te verbeteren.
  • Een business partner is en goed luistert naar de klantvraag en waar je gevraagd en ongevraagd adviseert
  • Goed kan samenwerken en een gezonde dosis humor meeneemt!

 

Op welke organisatie ga je een ander licht schijnen?

Zorggroep apeldoorn logo

Zorggroep Apeldoorn e.o. biedt deskundige, warme, persoonsgerichte zorg en behandeling. Van verpleging en verzorging tot geriatrische revalidatie, van crisisopname tot dagactiviteiten; “bij ZGA vinden de cliënten de zorg die ze wensen en nodig hebben”. De zorg wordt geboden bij cliënten thuis, in de buurt en als dat niet meer kan, op één van de locaties.

 

De afdeling

De senior adviseur beleid werkt binnen de afdeling BKI en valt hiërarchisch onder de manager Beleid, Kwaliteit & Innovatie. De afdeling Beleid, Kwaliteit en Innovatie is het stafbureau van de ZGA-organisatie. Vanuit deze afdeling vindt advisering plaats rondom beleidsmatige ontwikkeling en wordt de organisatie begeleid en ondersteund bij trajecten gericht op verbetering en vernieuwing. De afdeling is ook verantwoordelijk voor de totstandkoming van in/externe communicatie en gaat een rol spelen bij de aansturing van programma’s en projecten. De afdeling werkt samen met de Raad van Bestuur, het MT en de leidinggevenden van de organisatie.

 

Welke bakens ga jij als senior adviseur beleid verzetten?

De Functie ZGA e.o. is in transitie. Er wordt gebouwd aan een nieuwe organisatie die past bij de visie; ‘ZGA e.o. staat dichtbij u’. In de functie van senior adviseur beleid ben je samen met je collega verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling met nadruk op de strategische context binnen ZGA e.o. Je bent bekend met externe ontwikkelingen, de beleidsagenda van het Ministerie van VWS, de NZA en die van zorgverzekeraars en zorgkantoren. Je bent in staat om deze ontwikkelingen te vertalen naar de context van ZGA en geeft vorm aan beleid gericht op productie-afspraken met zorgverzekeraars en zorgkantoren. Je wordt ook verantwoordelijk voor beleid gericht op privacy en gegevens bescherming (AVG) en bent hiermee bekend of bereid je daarin te bekwamen.

Als persoon zoeken we iemand die zorgt voor de strategische denkkracht op relevante thema’s. Dat begint bij het anticiperen op belangrijke ontwikkelingen (intern en extern) en ook door daar een visie op te vormen. De visie weet je proactief te vertalen naar een samenhangend en breed gedragen beleid en initiatieven op tactisch en strategisch niveau. Je schakelt met Team-en MT-Managers, directeuren en RvB en zij kunnen rekenen op jouw expertise, juist ook in complexe situaties waarbij grote belangen spelen. Je bent een waardevolle sparring- en businesspartner en je signaleert proactief de belangrijke (organisatie brede) vraagstukken. Je zorgt voor goed onderbouwde (bedrijfskundige) analyses, informatie, adviezen en voorstellen op basis waarvan anderen zich gesteund voelen in het nemen van de juiste beslissing. Als professional op jouw vakgebied vertegenwoordig je Zorggroep Apeldoorn en bouw je proactief aan de positie in het professionele netwerk (intern en extern). Als servicegerichte staf werkt men vraaggericht, vanuit verbinding en in co-creatie. Onderling en richting de klanten. Daarnaast ben je de aanjager in de verandering naar een servicegerichte organisatie.

 

Wat biedt ZGA e.o.?

Een uitdagende rol met heldere doelstellingen en een aantrekkelijke opdracht, binnen een bevlogen en betrokken werkomgeving die ertoe doet en waar je direct waarde kunt toevoegen.

  • Een zelfstandige rol als senior adviseur beleid binnen een afdeling met enthousiaste professionals. Ruimte om te ontwikkelen en je rol te pakken.
  • Een jaarcontract voor 32 uur (28 is bespreekbaar, voorkeur voor 32!) per week, met uitzicht op een vast contract.
  • Het salaris is conform de cao VVT-FWG maximaal in schaal 60. Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en is maximaal € 4.744,40 op basis van een 36-urige werkweek, pensioenregeling, reiskosten en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

 

Procedure

De sollicitatiegesprekken voor deze functie worden zo veel mogelijk online gepland. De procedure is er op gericht om deze vóór 1 september af te ronden. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Reageren?

Wil je reageren op bovenstaande vacature? Stuur dan vóór 23 juli a.s. je motivatie en CV naar [email protected] en we nemen contact met je op. Vermeld bij je reactie tegelijk je vakantieplanning!