Regiomanager kinderopvang DAK kindercentra

Werken bij DAK kindercentra betekent werken in een dynamische omgeving met een markt die constant in beweging is. DAK kindercentra is een grote, professionele organisatie en is er voor alle kinderen en haar medewerkers, met 60 vestigingen in Den Haag, Voorburg en Rijswijk. Voor één van de 3 regio’s zijn we vanuit Bureau Baken op zoek naar een regiomanager kinderopvang. De focus in deze functie ligt op de verandering en transitie, met veel aandacht voor de operatie, inhoud en de bedrijfsvoering.

Welk DNA is er nodig?

De ideale kandidaat is een verandering én ontwikkelingsgerichte people manager die invulling weet te geven aan zowel de bedrijfsmatige als inhoudelijke doelstellingen. Focus op groei kansen in markt en omzet. Ondernemerschap, actief op zoek naar mogelijkheden in de eigen regio, en deze ook pro-actief weten om te zetten in een rendabele business case.

  • Ondernemen vanuit je rol als regiomanager: ‘intrapreneur’.
  • Actuele ervaring als manager in de kinderopvangsector / en of onderwijssector (én we worden graag verrast!).
  • Ervaring met het aansturen/coachen van unitmanagers (locatiemanagers).
  • Ervaring met het initiëren en sturen van veranderingsprocessen.
  • Bedrijfskundig inzicht.
  • Overstijgend (HBO/WO) werk- en denkniveau; goed kunnen schakelen tussen de verschillende functie niveaus (operationeel, tactisch, strategisch).
  • Projectmatige ervaring.
  • Ervaren netwerker: je weet maatschappelijke en zakelijke doelstellingen te realiseren, bijvoorbeeld in de samenwerking met scholen.
  • Samenwerkingsgericht, communicatief, zelfreflectie.

 

Op welke organisatie ga jij een ander licht schijnen?

DAK kindercentra is een middelgrote speler in de sector in Nederland en geldt als een professionele, kleurrijke aanbieder van alle vormen van kinderopvang en aanverwante dienstverlening, in Den Haag, Voorburg en Rijswijk. Behalve dagopvang en naschoolse opvang, biedt de organisatie ook peuteropvang, voorschool en flexibele opvang. De organisatie heeft een uitstekend imago, waarbij maatschappelijk, betrouwbaarheid en kwaliteit hoog scoren. Het aanbod van DAK is afgestemd op de veranderende markt. De focus ligt op een duurzaam aanbod van hoge pedagogische kwaliteit, klanttevredenheid en een kwalitatief goede dienstverlening.

Bij DAK kindercentra is de inhoud, de pedagogiek, leidend: brede kindontwikkeling zit stevig verankerd in het DNA. DAK kindercentra functioneert nadrukkelijk als een maatschappelijke onderneming, waarin de economische en de sociale dimensie van ondernemen beide van belang zijn.

DAK kindercentra telt op dit moment circa 60 locaties, die gesitueerd zijn binnen Den Haag, Rijswijk en Leidschendam/Voorburg. De locaties worden aangestuurd door drie regiomanagers, die samen 17 unitmanagers aansturen. Op het centraal bureau in Den Haag zijn de stafafdelingen op het gebied van pedagogiek & kwaliteit, HR, financiën, bedrijfsvoering en marketing, communicatie & klantadvies ondergebracht. Het totaal aantal medewerkers bedraagt circa 650.

 

Welke bakens dienen verzet te worden als regiomanager kinderopvang?

De functie van regiomanager kinderopvang bij DAK is een echte ‘spilfunctie’. Als regiomanager geef je op ondernemende wijze, samen met de unitmanagers richting aan de verdere ontwikkeling van de locaties in jouw regio. Op basis van een analyse van je gebied heb je daarbij oog voor marktbehoud, mogelijk uitbreiding, en rendementsverbetering. Als coachende manager help je de unitmanagers zich te ontwikkelen en (her-)positioneren, reik je kaders aan en monitor je de voortgang.
Samen met je unitmanagers, collega regiomanagers en overige MT leden werk je aan de transitie naar meer focus op bedrijfsvoering en ondernemerschap. Je houdt je naast vraagstukken op tactisch/operationeel niveau ook bezig met strategische vraagstukken. Je stuurt op omzetcijfers en financiële resultaten, pedagogische kwaliteit, ondernemerschap en betrokkenheid. In deze opdracht word je vanuit de service organisatie ondersteund op het gebied van kwaliteit, personeel en organisatie, financiën, ICT en marketing en communicatie en leg je verantwoording af aan de bestuurder.

 

Wat biedt DAK?

DAK biedt een interessante en uitdagende functie om mee te groeien met en leiding te geven aan de transitie en ontwikkeling van de organisatie. Een functie in een dynamische én veranderende omgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO kinderopvang, inschaling in schaal 13. De functie is fulltime.
Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, o.a. door deelname aan een management development traject; uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. reiskostenvergoeding, laptop, mobiele telefoon en een goede pensioenregeling).

 

Procedure

De eerste ronde van de gesprekken voor deze functie worden mogelijk nog steeds online gepland. Wij ontvangen je CV en motivatie graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk vóór 4 december. De procedure is er op gericht de nieuwe regiomanager zo spoedig mogelijk te laten starten.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

 

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Klik hieronder om de openstaande vacatures te bekijken!

Openstaande vacatures