2 vrouwen bekijken en analyseren de persoonlijke drijfveren

Persoonlijke drijfveren in verhouding tot opleiding en ervaring
Opleiding, ervaring maar ook persoonlijke drijfveren spelen een belangrijke rol. Gaat iemand weg waar je heel blij mee was? Dan zijn mensen geneigd om het profiel naar die persoon toe te schrijven. Je wil dan eigenlijk 1:1 vervangen. Dat kan, maar het anticipeert ook op de oude situatie en misschien is dit wel het moment om het anders te doen. Wat hierbij helpt is om goed te kijken naar de samenstelling van je team. Welke kwaliteiten heb je in huis en wat mis je nog en zou dus een goede toevoeging zijn. Wil je liever iemand die beschouwend is of juist een voortrekkersrol oppakt? Het vraagt lef om andere werelden naar binnen te brengen en een vacature kan hét moment zijn om diversiteit te bevorderen.

Tijdens corona steeg de vraag naar wendbare medewerkers met 100%. Profielen gingen schuiven en daar horen medewerkers bij die denken in mogelijkheden. Persoonlijke drijfveren zijn belangrijk voor een goede match met de baan én het bedrijf. Niet voor niets gebruiken wij bij Bureau Baken hiervoor de ODC meting. Een goed profiel is dus veel meer dan een lijstje met diploma’s.

Hulp nodig bij het samenstellen van het profiel?
Bij Bureau Baken snappen we dat het niet altijd voor de hand ligt hoe het profiel in elkaar steekt. Wat is écht belangrijk in het profiel en wie heb je nodig voor jouw team? Wij gaan graag met jou aan de slag om het profiel scherp te krijgen. Meer weten? Klik hier om contact op te nemen met onze adviseurs!

Meer tips
Tip 1: Begin opnieuw

Deel dit artikel op social media

Lees onze overige blogs