Vacature | Manager zorg Vecht en IJssel

 • 36 uur
 • Utrecht
 • 60 cao VVT

Functie

Vanuit deze nieuwe managementrol rol draag je, samen met de zorg- en facilitair medewerkers (60 fte), zorg voor een betekenisvolle dag voor cliënten op jouw locatie en lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren van de community care-gedachte in verbinding met de wijk, vrijwilligers en mantelzorgers van cliënten. 

In deze nieuwe rol krijg je de kans om in de eerste fase op meerdere plekken binnen de organisatie ervaring op te doen. Op deze manier leer je de organisatie goed kennen en kun je jouw talenten op verschillende plekken inzetten.  

Uiteindelijk word je verantwoordelijk voor je eigen locatie en geef je samen met je kernteam, bestaande uit een kwaliteitsverpleegkundige en een facilitairmanager, invulling aan deze nieuwe rol en werk je aan het realiseren van de doelstellingen van de locatie. Dit realiseer je vanuit een sterke verbinding met de medewerkers waarbij je vooral investeert in de verdere ontwikkeling van de teams en zorgt voor cliëntveiligheid en aandacht voor hospitality.  

Vecht en IJssel verzorgster brengt koffie naar vrouw

Welke bakens ga je als Manager Zorg verzetten

Binnen Vecht en IJssel maakt men de beweging naar een nieuw besturingsmodel, vanuit jouw ervaring en inzichten lever je een bijdrage aan deze transitie. 

Als Manager Zorg ben, je samen met je kernteam, integraal verantwoordelijk voor het locatiebeleid en werk je nauw samen met de business partners van Financiën, HRM en Kwaliteit. Je hebt daarbij onder andere aandacht voor het creëren van een veilige woonomgeving voor cliënten en werkomgeving voor medewerkers en zorgt voor een juiste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting op de locatie.

Natuurlijk heb je aandacht voor een gezonde bedrijfsvoering maar je bent bovenal  ontwikkelingsgericht en coacht de medewerkers richting persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en zeggenschap. Jouw visie op community care weet je goed te vertalen naar de interne en externe omgeving.  

Samen met de kwaliteitsverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en daarbinnen voor de uitvoering van het zorg/leefplan. Je geeft daarbij een vervolg aan de ingezette verbeterplannen.

Daarnaast neem je deel aan en/of coördineer je commissies of projectgroepen en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van organisatie breed beleid.

 

Op welke organisatie ga jij een ander licht schijnen

Vecht en IJssel biedt persoonsgerichte en professionele zorg aan kwetsbare ouderen. Dat doet men op vier locaties met woon-zorgcentra en in de wijk in de regio Utrecht. De betrokken medewerkers en vrijwilligers van Vecht en IJssel maken van iedere dag een mooie dag. Dat doen ze met veel energie: voor hun cliënten én voor zichzelf. Daarbij is er ook alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

 

Welk DNA is er nodig

Naast dat je als manager een zeker no nonsense mentaliteit hebt en werkt vanuit veiligheid en vertrouwen en bij voorkeur in co-creatie zaken ontwikkeld is het volgende op jouw van toepassing:

 • Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau, aangevuld met een managementopleiding of aantoonbare kennis en ervaring met bedrijfsvoering
 • Je hebt enige jaren ervaring in een vergelijkbare functie en een visie op persoons-en belevingsgerichte zorg en community care
 • Je bent gewend te werken volgens de PCDA cyclus
 • Je weet de juiste leiderschapsstijl te kiezen (coachen, delegeren, overleggen, overtuigen en/of instrueren) voor elke medewerker en versterkt het persoonlijk leiderschap van de medewerkers, geeft hen ruimte om met eigen ideeën en voorstellen te komen
 • Je handelt pro-actief en levert ongevraagd bijdragen en pakt uitdagingen op
 • Je bepaalt en behaalt op effectieve wijze doelen en prioriteiten en werkt volgens de PCDA-cyclus
 • Je stimuleert en ondersteunt anderen hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen
 • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven met oog voor een veilige feedbackcultuur, in staat waar nodig directief bij te sturen op een respectvolle manier 

 

Wat biedt Vecht en IJssel?

Je gaat aan de slag binnen een kleinschalige en ondernemende VVT organisatie met ambitie. Als Manager Zorg krijg je veel ruimte om zaken naar eigen inzicht in te richten. 

Daarnaast kent Vecht en IJssel de volgende arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Beschikbare woonruimte (Voor medewerkers van Vecht en IJssel zijn er speciaal appartementen ingericht in Utrecht)
 • Salaris conform functiegroep 60 cao VVT
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Collectieve ziektekostenverzekering
 • Balansbudget
 • Werkkostenregeling voor laptop, fiets, sportschoolabonnement e.d.

 

Procedure

Zodra we vanuit Bureau Baken een match zien tussen jou en de functie binnen Vecht en IJssel ga je direct door voor het gesprek bij Vecht en IJssel. Dus geen lange procedures maar snel duidelijkheid over de definitieve match. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Rob Maréchal | 0650415265 | robmarechal@bureaubaken.nl

 

Solliciteren

Bij interesse in deze rol kan je solliciteren via de button. We nemen dan bij een match zo snel mogelijk contact op!

Recruiter

De recruiter voor deze rol is Rob Maréchal. Stuur hem gerust een appje of een mail met vragen over deze vacature.