HR-adviseur Prinsenstichting

Op welke organisatie ga je een ander licht schijnen?

Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij staan de wensen, ambities en mogelijkheden van de cliënt centraal. Verdeeld over zes regio’s (naar doelgroep) in Zaanstreek/Waterland, kijken 1400 medewerkers en 300 vrijwilligers dagelijks naar wat wel kan, zodat de cliënt het leven kan leiden dat hij of zij zelf wil, zo gewoon als mogelijk.

Naast de zes regio’s kent de organisatie een expertisecentrum Zodiak en worden de regio’s ondersteund door een aantal ondersteunende diensten (Facilitair, Bedrijfsvoering, HR, ICT en Communicatie).

Prinsenstichting is een van de zorgorganisaties die deel uitmaken van Stichting De Opbouw. Stichting De Opbouw is een landelijke stichting die gericht is op het verlenen van zorg aan ouderen, verstandelijk gehandicapten en jeugd. Binnen Prinsenstichting staat de cliënt centraal. De verantwoordelijkheid voor het organiseren van de zorg is belegd bij de professionals binnen de zelforganiserende teams.

Het onderscheidende vermogen van Prinsenstichting: Prinsenstichting is een instelling voor VG-zorg en expert op hun vakgebied, lokaal/regionaal een kennisleider. Om die reden zegt men ook geen “nee” als zich een complexe zorgvraag voordoet.

 • De principes van Gentle Teaching leggen de basis voor de manier waarop cliënten, verwanten en medewerkers bij Prinsenstichting met elkaar omgaan.

Bij Prinsenstichting maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakt men een uitdaging met beide handen aan. Wat werken bij Prinsenstichting nog meer zo uniek maakt? De veelzijdigheid aan doelgroepen. Van kind tot jongvolwassenen en van volwassenen tot ouderen. En van licht verstandelijke beperkt tot een meervoudige beperking of tot moeilijk verstaanbaar gedrag. Wil je meer weten over de organisatie? Bekijk dan de video hieronder of kijk op www.prinsenstichting.nl.

De functie

In jouw rol als HR-Adviseur ben je de verbindende schakel in het contact met managers en medewerkers. Van nature ben je geïnteresseerd in de dienstverlening en vraagstukken binnen de verschillende regio’s en handel je vanuit de klantvraag. Als sparringpartner voor het management adviseer en ondersteun je gevraagd en ongevraagd op het gebied van personeel en organisatie. Het gaat daarbij over voorkomende personele vraagstukken, het adviseren over inrichtings- en ontwikkelvraagstukken en de personele invulling en formatiebezetting… Bij dit alles schakel je soepel tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau. Eén ding is zeker, geen dag is hetzelfde!

Verder heb je oog voor het leiderschap en de cultuur binnen de organisatie, het functioneren van teams en de ontwikkeling van medewerkers en ondersteun je bij herinrichtingsvraagstukken. Je analyseert en adviseert niet alleen over de te nemen stappen, maar levert ook een concrete bijdrage aan creatieve en duurzame oplossingen. Daarbij ben je scherp van geest, spiegel en handel je proactief en ben je duidelijk in je advies. Ook breng je pragmatisme in je aanpak.

Vanuit een frisse blik op HR en zicht op externe ontwikkelingen, lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het HR- beleid en werk je verschillende HR-thema’s uit. Daarnaast:

 • Fungeer je binnen het HR team als inhoudelijk aanspreekpunt / portefeuillehouder op één van de HR thema’s (denk bijvoorbeeld aan duurzame inzetbaarheid, functiewaardering (FWG), arbeidsomstandigheden (preventiemedewerker), strategische personeelsplanning).
 • Draai je mee in verschillende projecten om de HR-organisatie nog beter aan te sluiten bij de ambitie van Prinsenstichting.
 • Draag je mede zorg voor managementinformatie, het maken van analyses en het op basis hiervan uitbrengen van advies.

 

De afdeling

Je komt te werken in een collegiaal HR team. Aangestuurd door de manager HR en verder opgebouwd uit een tweetal collega HR adviseurs, HR Servicedesk (4 collega’s), tweetal verzuimregisseurs en recruiters. Een leuke werkplek in een team met enthousiaste, betrokken collega’s!

Je werkt daarnaast ook samen met de collega HR Adviseurs van de zorgorganisaties binnen  zorggroep De Opbouw waartoe Prinsenstichting behoort.

De HR-afdeling is enorm in beweging en werkt dagelijks met veel enthousiasme aan de uitdagingen op het gebied van vinden, binden en boeien van geschikt personeel, de (door)ontwikkeling van medewerkers en het gezond houden van de organisatie en haar medewerkers.

 

Welk DNA breng je mee

Wij zoeken een adviseur die:

 •   beschikt over een relevante hbo+ ( bijv. HR) opleiding
 •   beschikt over ervaring binnen dienstverlenende organisaties met professionals
 •   inzicht heeft in de relevante uitdagingen insector Gehandicaptenzorg
 •   ervaring heeft met projectmanagement
 •   gevoel heeft voor verhoudingen binnen een dynamische complexe omgeving
 •   beschikt over een scherpe geest en de vraag achter de vraag stelt

 Daarnaast ben je:

 •   samenwerkingsgericht en relativerend met humor
 •   benaderbaar en enthousiasmerend
 •   in staat regie te houden en bezit je implementatiekracht
 •   stevig maar altijd vanuit verbinding
 •   creatief en inventief met lef
 •   In staat hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten te stellen
 •   communicatief sterk, verbaal en non-verbaal.

 

Aanbod

Een mooie rol voor een HR professional met pioniersgeest, die past binnen een organisatie met lef en graag een bijdrage levert aan de verdere inrichting en doorontwikkeling van de afdeling HR. Het betreft een dienstverband van 32-36 uur. Uiteraard ontvang je een mooi salaris, passend bij jouw kennis en ervaring. Deze functie wordt ingeschaald overeenkomstig de zwaarte van de functie. Daarnaast kent de CAO een eindejaarsuitkering, is er de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken en is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door o.a. scholing en e-learnings.

 

Procedure

Voor meer informatie over de functie en de verdere procedure kun je contact opnemen met Rob Marechal (0650415265)

 

Reageren

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Klik op de button hieronder om alle openstaande vacatures te bekijken!

Openstaande vacatures