Laurens logo

HR adviseur Laurens 

“Energieke en doortastende HR professional”

Op welke organisatie ga jij een ander licht schijnen?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Dat is de leidende vraag die iedere dag opnieuw centraal staat bij de ruim 6000 betrokken zorgprofessionals van Laurens. Vanuit de kernwaarden persoonlijke aandacht, naasten betrekken, professioneel handelen en samenwerken zorgt men bij Laurens voor een waardig en aangenaam leven voor ouderen uit verschillende culturen. Met daarbij aandacht voor wonen, welzijn, gezondheid en spiritualiteit.

Naast één van de grootste werkgevers van Rotterdam, is Laurens benoemd tot het beste leerbedrijf van Zuid-Holland! Een organisatie die volop blijft ontwikkelen en veel in verandering is en daarmee voortvarend inspeelt op huidige en toekomstige ontwikkelingen.

De afgelopen twee jaren zijn er forse stappen gemaakt en verbeteringen doorgevoerd, zowel op financieel gebied als op het gebied van kwaliteit van zorg. Het nieuwe kwaliteitskader ouderenzorg is geadopteerd en er wordt dagdagelijks gewerkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening richting de bewoner/cliënt.

De dagelijkse verantwoordelijkheid voor de zorg en dienstverlening aan de klanten ligt op domeinniveau bij de domeindirecteuren van Thuiszorg, Kortdurende zorg en Wonen met zorg. Bij Laurens wordt gewerkt vanuit het principe lijnsturing: bestuur, directeuren, managers en teamleiders, die sturen op de driehoek ‘tevreden klant – tevreden medewerker – gezond rendement’. De kwaliteit van de zorg en dienstverlening vormt hierin de basis. Voor nadere informatie over Laurens als organisatie, kan je klikken op de volgende link: Laurens website

 

De afdeling HR

De afdeling HR werkt aan de voorkant domein gericht en dicht bij de klant. Ieder domein heeft hiervoor een HR team, bestaande uit een HR Partner, een aantal (sr-) HR adviseurs en -specialisten. Daarnaast bestaat de afdeling HR uit een Manager HR, de onderdelen HR advies (incl. projecten en HR analytics), HR beleid, preventie & verzuim, HR Recruitment, HR administratie en de HR Academie.

De afgelopen jaren is de afdeling HR behoorlijk in transitie, er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de professionals om zodoende nog meer aan te sluiten bij de ontwikkelingen binnen Laurens en meer specifiek binnen de verschillende domeinen. Daarnaast zijn er ook de nodige slagen gemaakt op het gebied van de processen en systemen en herinrichting van de afdeling.

Het MT van de afdeling bestaat uit een Manager HR, een drietal HR business partners en de teamleiders van de academie, recruitment, administratie, preventie en verzuim en beleid.

 

Welke bakens ga jij als HR adviseur verzetten?

Aan uitdagingen binnen de zorg is er op dit moment geen gebrek, denk bijvoorbeeld aan de arbeidsmarktproblematiek, het hoge verzuim en de toenemende eisen die aan de zorgprofessional worden gesteld. Vraagstukken waar je vanuit HR een belangrijke toegevoegde waarde kunt leveren. Als lid van het HR accountteam voor jouw domein, werk je samen met twee collega HR adviseurs en de specialisten op het gebied van recruitment, verzuim en re-integratie en opleiden en de uitdagingen binnen de zorg. Het accountteam wordt aangestuurd door een Senior HR business partner die samen met jou de prioriteiten van het betreffende domein bepaalt. Je pakt deze vervolgens samen met je collega’s binnen het accountteam op en bent daarbij de verbindingsofficier richting het management van het domein.

Als adviseur ben je zelf verantwoordelijk voor de verschillende vraagstukken en adviseer (gevraagd en ongevraagd), informeer, coach en ondersteun je de leidinggevenden (teamleiders en managers) en medewerkers bij het realiseren van goed werkgeverschap en werknemerschap.

Binnen jouw domein lever je vanuit het HR vakgebied een bijdrage op tactisch en operationeel niveau aan organisatieontwikkelings- en veranderingsprocessen/ -projecten en maakt beleid praktisch toepasbaar. Daarnaast werk je actief mee aan HR gerelateerde projecten die op verschillende niveaus in de organisatie worden opgepakt. Je ondersteunt leidinggevenden bij het toepassen van organisatiebeleid, instrumenten, wet- en regelgeving op het gebied van HR.

Het is voor deze rol van belang dat je goed tot je recht komt binnen een dynamische werkomgeving en dat je energie krijgt van uitdagende en complexe vraagstukken.

 

DNA

Naast een stevige persoonlijkheid heb je een groot zelfstartend vermogen en weet je de hulpvraag te stellen indien nodig. Verder herken je jezelf in het onderstaande:

  • HBO-opleiding (HR) en aantoonbare ervaring in een adviesfunctie;
  • Flexibel en denkend in oplossingen;
  • Een stevige en klantgerichte gesprekspartner voor het management;
  • Sensitief en integer;
  • Communiceert soepel op alle lagen van de organisatie;
  • Proactief en werkend vanuit de “klant” vraag;
  • Zichtbaar en benaderbaar;
  • Daadkracht en een gezonde dosis humor.

 

Wat biedt Laurens?

De kans om als HR adviseur dicht op de business mede vorm te geven aan de ambities van het domein en daarmee direct bij te dragen aan de zorg voor de ouderen in de regio Rotterdam.

Afhankelijk van ervaring wordt je ingeschaald conform schaal 55 van de CAO-VVT.  De aanstelling is voor 32-36 uur per week. Naast het salaris biedt Laurens goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering, eindejaarsuitkering van 8,33 %, uitstekende pensioenregeling, korting op diverse collectieve verzekeringen, een laptop en mobiele telefoon, een fietsplan en andere interessante aanbiedingen zoals sporten met korting plus Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een online assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

 

Procedure

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Marechal (0650415265)

 

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk hier de openstaande vacatures/opdrachten!