Blos kinderopvang vacature: Director Pedagogy & Quality

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk via de button hieronder de openstaande vacatures/opdrachten!

Openstaande vacatures/opdrachten

BLOS kinderopvang (onderdeel van Babilou Family) is op zoek naar een nieuwe Director. Om de groei en de ambities van te realiseren, zijn wij op zoek naar een vrije denker met een oneindige creativiteit. Is de rol van Director Pedagogy & Quality jou op het lijf geschreven? Dit is je kans om jouw talenten in te zetten en onderscheidend te maken op het gebied van pedagogiek, kwaliteit en duurzaamheid.  

De uitdaging

Een uitdagende positie op niveau voor iemand die het verschil wil maken op het gebied van pedagogiek kwaliteit en duurzaamheid en daarbij graag het avontuur aan gaat. Daarnaast schakel je snel en soepel tussen vraagstukken op nationaal en internationaal niveau. Weet je vervolgens ook overzicht te bewaren en pragmatisch door te pakken dan is deze uitdaging op je lijf geschreven.

 

Jouw focus /  Blik op de toekomst / Inhoud en inspiratie

Als Director Pedagogy & Quality ben jij de stuwende kracht achter het beleid. Je bent een bouwer en zet, in samenspraak met Babilou Family, de stip op de horizon. Met jouw passie en enthousiasme pak jij kansen en durf je te pionieren. Jij loopt altijd een stap voor met het oog op ontwikkelingen en groei binnen de kinderopvang. Je bent goed in het doorhakken van knopen en draagt verantwoordelijkheid voor zowel de interne en externe impact.  

BLOS kent korte communicatielijnen en investeert  continue in kwaliteit en innovatie. Je vertegenwoordigt jouw afdeling binnen de internationale Babilou organisatie én in de branche als het gaat over “pedagogiek, gezondheid en veiligheid”. Je beschikt over strategische lenigheid, een zakelijke mindset en het vermogen een toepasbare vertaalslag naar de operatie te maken. Als Director geef je leiding aan de ontwikkeling en implementatie van inhoudelijke vernieuwing en innovaties. Met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en recente wetenschappelijke inzichten en voorbeelden uit het binnen- en buitenland. Je bent aanwezig en zichtbaar aan de tafels waar het er toe doet. Je hebt het talent om de juiste mensen samen te brengen en impact te maken daar waar deze het grootst is. Vanuit deze rol ben je sparringpartner voor de operatie en meer specifiek de regiodirecteuren.  

Je rapporteert in deze rol aan de COO. Jouw team bestaat uit manager kwaliteit met een team van 5 kwaliteitsexperts, een manager pedagogische coaches & VE die leiding geeft aan 14 pedagogisch coaches en 5 beleidsmedewerkers. Richting je team zet je heldere richtlijnen uit en geef je het vertrouwen om eigen regie te pakken. Je bent behulpzaam en investeert in de verdere ontwikkeling van de teams en ondersteunt ze door overzicht te bewaren en te ondersteunen bij de prioritering. Jij stelt collega’s in staat kansen te benutten en viert gezamenlijk de behaalde successen. 

 

Synergie
Uniek in kinderopvangland is de mogelijkheid om met Babilou Family collega’s uit verschillende landen te sparren over de positionering van BLOS kinderopvang als het gaat over “pedagogiek, gezondheid en veiligheid”. Je inspireert andere landen en krijgt de kans om je internationaal te laten inspireren. 

 

Welk DNA is er als Director Pedagogy & Quality nodig?

 • Je hebt wo werk- en denkniveau; 
 • De wet- en regelgeving in de kinderopvang kent geen geheimen voor jou;
 • Lef, helicopterview en energie;
 • Uitstekende kennis (mondeling en schriftelijk) in het Engels en Nederlands;
 • Je bent in staat Pedagogiek te verweven en onderdeel te maken van de gehele organisatie;
 • Je bent fulltime beschikbaar (36 uur);
 • Je hebt ervaring met verandertrajecten en in staat om verandering tot stand te brengen;
 • Je hebt een scherp en snel denkvermogen;
 • Je bent een positief persoon met een no-nonsense houding en weet het hoofd koel te houden; 
 • Stakeholder management ook op internationaal niveau;
 • Leidinggevende ervaring aan een groter team;
 • Als proactief en enthousiast persoon toon jij initiatief, bied je rust en overzicht en voel je je op je gemak in een groeiende organisatie die in ontwikkeling is. 

 

Jouw werkplek

BLOS kinderopvang staat voor de ontwikkeling van de generatie van morgen. Alle medewerkers maken iedere dag het verschil door kinderen te begeleiden en ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Samen leveren ze een bijdrage aan een betere wereld. De actuele ontwikkelingen in de wereld laten duidelijk zien dat BLOS een belangrijke maatschappelijke opdracht heeft te vervullen. BLOS kinderopvang wil zich verder ontwikkelen op het gebied van “pedagogiek, gezondheid en veiligheid” om zo ieder kind de beste ontwikkelkansen te geven en een relevante  bijdrage aan de maatschappij te leveren. 

De pedagogische visie is gebaseerd op de vier pedagogische basisdoelen die zijn vastgelegd in de Wet Kinderopvang. BLOS kinderopvang biedt kinderen emotionele veiligheid, een omgeving waarin ze zich persoonlijk en sociaal kunnen ontwikkelen en zich algemene normen en waarden eigen maken.

Over BLOS

BLOS kinderopvang logo

In 1992 openden twee vrienden vanuit hun passie voor kinderen een buitenschoolse opvang in Nieuwegein onder de naam Kinderopvang De Vrije Vogels. In oktober 2018 werd de organisatie BLOS kinderopvang en groeide het bedrijf van 14 locaties naar ruim 250 locaties en 3000 collega’s. 

In mei 2021 werd BLOS kinderopvang onderdeel van Babilou Family, een Franse kinderopvangorganisatie. Babilou Family is opgericht en gegroeid onder leiding van 2 ondernemende broers, Rodolphe en Edouard. Zij zijn nog steeds betrokken bij de organisatie en gedreven door hun passie om een verschil te maken in de ontwikkeling van onze toekomstige generatie.

Bij Babilou Family en BLOS zijn we ervan overtuigd dat we met vroeg onderwijs een sterke impact kunnen hebben op de wereld van morgen.

Vandaag de dag is Babilou Family actief in meer dan 12 landen over de hele wereld. De organisatie heeft samen ca. 1.000 locaties, 12.000 collega’s en biedt opvang en ontwikkeling aan meer dan 50.000 kinderen. BLOS kinderopvang Nederland is na Babilou Frankrijk de grootste organisatie van Babilou Family en omvat BLOS kinderopvang, BijdeHandjes, Zein Kinderopvang en Kinderopvang Zonnekinderen. 

Meer lezen? Bekijk dan ook de website.

Wat je van BLOS kinderopvang mag verwachten

 • Een leaseauto, laptop en telefoon om jou te faciliteren in een fijne werkvoorziening;
 • Een dynamische functie met enthousiaste collega’s;
 • Een waardevol BLOS avontuur waar je in stapt. Als organisatie zijn wij volop in ontwikkeling met een grote ambitie;
 • Een lerende omgeving met ruimte voor ontwikkeling en verantwoordelijkheid;
 • Een salaris waarbij je wordt gewaardeerd voor jouw ervaring, kennis en kunde. De inschaling valt binnen schaal 15 cao kinderopvang, met een maximum van €8.571,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • De mogelijkheid om jouw uren over 4 of 5 werkdagen te spreiden, in overleg is deels thuiswerken mogelijk;
 • 210 vakantie uren op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en 3% eindejaarsuitkering;
 • Een bijdrage aan jouw pensioen en de mogelijkheid gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering;
 • 12,5% korting en voorrang op de kinderopvang van je eigen kinderen bij BLOS;
 • Toegang tot ons online leerplatform BLOX.

 

Procedure

Er wordt in deze procedure samengewerkt met Bureau Baken. Met ons bespreek je, op basis van je motivatiebrief en cv, je kandidatuur en de mogelijkheden. Hierna volgt, wanneer er een match is, het gesprek met BLOS kinderopvang.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de adviseurs van Bureau Baken:

 

Reageren

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk via de button hieronder de openstaande vacatures/opdrachten!

Openstaande vacatures/opdrachten