oude man in rolstoel leest een krant

Adviseur kwaliteit Zorggroep Apeldoorn

De organisatie.

Voor Zorggroep Apeldoorn en omstreken (hierna: ZGA e.o.) zoeken wij, vanuit Bureau Baken, een adviseur kwaliteit. Vanuit de afdeling kwaliteit, beleid en innovatie adviseer je, als adviseur kwaliteit, samen met de Business Partner kwaliteit, over de beleidsmatige ontwikkeling binnen ZGA e.o. en wordt de organisatie begeleid en ondersteund bij trajecten gericht op verbetering en vernieuwing. Het gaat om een aanstelling voor 32 uur/week, startend met een jaarcontract, maar uiteraard met het doel dit om te zetten in een vaste verbintenis.

Welk DNA is er nodig?

 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie op HBO/WO
 • Ervaring in de V&V branche
 • Je werkt integraal en vanuit een helicopterview.
 • Je bent analytisch en creatief maar ook hands on in het vinden en realiseren van oplossingen voor complexe en organisatie brede vraagstukken.
 • Je toont initiatief en bent vindingrijk. Je kunt op een creatieve manier meedenken zodat je in staat bent om zaken te initiëren, te veranderen en/of te verbeteren.
 • Als business partner luister je goed naar de klant vraag en weet je gevraagd én ongevraagd te adviseren
 • Je kunt goed samenwerken en neemt een gezonde dosis humor mee!
 • Voor deze functie zijn we zeker ook zeer geïnteresseerd in jonge talenten.

Op welke organisatie ga je een ander licht schijnen?

ZGA e.o. biedt deskundige, warme, persoonsgerichte zorg en behandeling. Van verpleging en verzorging tot geriatrische revalidatie, van crisisopname tot dagactiviteiten; “bij ZGA vinden de cliënten de zorg die ze wensen en nodig hebben”. De zorg wordt geboden op één van de locaties. Zie voor meer informatie: https://www.zorggroepapeldoorn.nl/

 

Zorggroep apeldoorn logo

 

De afdeling

De adviseur kwaliteit werkt binnen de afdeling BKI en valt hiërarchisch onder de Manager Beleid, Kwaliteit & Innovatie. Vanuit BKI vindt advisering plaats rondom beleidsmatige ontwikkeling en wordt de organisatie begeleid en ondersteund bij trajecten gericht op kwaliteitsverbetering en vernieuwing. De voornaamste speerpunten van de afdeling zijn op dit moment:

 • Persoonsgerichte zorg
 • Methodisch en multidisciplinair werken
 • Samenwerken/samen doen

Hierin trekken de beleidsadviseurs en de adviseurs kwaliteit gezamenlijk op.

Vanuit BKI is men daarnaast verantwoordelijk voor de totstandkoming van in/externe communicatie en draagt daarmee bij aan de aansturing van programma’s en projecten. De afdeling werkt samen met de Raad van Bestuur, het MT en de leidinggevenden. De afdeling BKI is een leuk, gevarieerd en energiek team!

De functie

ZGA e.o. is in transitie. Er wordt gebouwd aan een nieuwe organisatie die past bij de visie; ‘ZGA e.o. staat dichtbij u’. In de functie van adviseur kwaliteit ben je samen met je collega Business Partner kwaliteit verantwoordelijk voor de verdere vormgeving en ontwikkeling van kwaliteitsmanagement binnen de organisatie en meer in het bijzonder ben je verantwoordelijk voor de wijze waarop binnen de organisatie wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Je werkt daarin samen met de vertegenwoordigers van zorg, welzijn en behandeling. Je stimuleert hierbij een levendige verbetercultuur volgens de PDCA cyclus, zodat de focus continu is gericht op de verbetering van kwaliteit en veiligheid en de bewustwording ervan wordt verhoogd.

Je bent de sparringpartner van het MT en je bent in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven op tactisch en strategisch niveau. Vanuit de servicegerichte staf is de beweging ingezet naar het functioneren als Business Partner, waarin er vraaggericht, vanuit verbinding en co-creatie met de zorg, wordt samengewerkt. Vanuit deze rol ben je één van de aanjagers in de verandering naar een servicegerichte organisatie en steek je daar waar nodig de handen uit de mouwen om dit te realiseren.

Activiteiten o.m.:

 • Het offerte traject met betrekking tot certificering begeleiden, inclusief het ondersteunen bij de daaruit voortvloeiende audits.
 • Cliënt tevredenheidsonderzoek optimaliseren en organiseren/afdelingen begeleiden en evalueren plus het onderzoeken van extra/nieuwe mogelijkheden
 • MIC – optimaliseren en organiseren/afdelingen begeleiden
 • Interne audits ­­- optimaliseren en organiseren/afdelingen begeleiden
 • Ondersteunen bij calamiteiten onderzoeken
 • Bewaken en coördineren van organisatiebrede verbeteracties op het gebied van kwaliteit en veiligheid
 • Ondersteunen van de Business Partner kwaliteit bij de kwaliteitsmonitor, selectie en implementatie nieuw verbeterregister, optimaliseren van de verbetersystematiek, optimaliseren van kwaliteitsindicatoren en het opzetten van risicomanagement/methodieken.

Wat biedt ZGA e.o.?

Een uitdagende rol met heldere doelstellingen en een aantrekkelijke opdracht, binnen een bevlogen en betrokken werkomgeving die ertoe doet en waar je direct waarde kunt toevoegen.

 • Een zelfstandige rol als adviseur kwaliteit binnen een afdeling met enthousiaste professionals. Ruimte om te ontwikkelen en je rol te pakken.
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract.
 • Het salaris is conform de cao VVT-FWG maximaal in schaal 60. Het salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en is maximaal € 4.744,40 op basis van een 36-urige werkweek, pensioenregeling, reiskosten en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

We zijn voor deze functie zeker ook geïnteresseerd in ‘jong talent’. De inschaling zal in dit geval passend zijn naar leeftijd, opleiding en ervaring. Op deze plek zal je snel veel ervaring kunnen opdoen binnen een professionele afdeling waar veel te leren valt én waar je je ambitie, ideeën en enthousiasme voluit in kwijt kunt! Samen met ZGA e.o. zorgt Bureau Baken voor adequate begeleiding en coaching.

Procedure

De procedure is er op gericht om deze vóór 1 mei af te ronden. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Reageren?

Wil je reageren op bovenstaande vacature? Stuur dan vóór 16 april a.s. je motivatie en CV naar info@bureaubaken.nl en we nemen contact met je op.