Adviseur interim-management en recruitment

Bureau Baken is jong maar zeer ervaren en super ambitieus! Voor de oprichters Rob en Esther valt met dit bureau alles op zijn plaats. Netwerken, ervaringen, sectoren en relaties worden met elkaar verbonden en energie ontstaat bijna vanzelf. Er wordt gewerkt voor en met opdrachtgevers in de zorgsector, het onderwijs, de kinderopvang en andere (vooral maatschappelijke) sectoren. We leveren interimmanagers op management en staf, directie en bestuurlijk niveau. Searchen (en hunten!) heel wat af, en last but not least, voeren mooie betekenisvolle adviesopdrachten uit.

Bureau Baken wil niet de grootste worden. Wel een kleine beweeglijke speler zijn die het verschil kan maken. Als ondernemers hebben wij veel ervaring binnen de dienstverlening en bieden hierdoor een brede kijk op het vraagstuk waar de organisatie tegenaan loopt en geven eerlijk advies. We hebben oog voor de harde én zachte kant van mens en organisatie. Zo zetten we een drijfverenonderzoek in tijdens onze procedures. Verder bewandelen we niet de gebaande paden, maar zijn verfrissend, hebben visie en een eigentijdse aanpak, waarbij we altijd aansluiten op de bestaande situatie. We werken daarbij graag samen met jonge professionals.

Als adviseur ga je aan de slag met:

 • Werving & selectie (vast dienstverband)
 • Interim opdrachten
 • Acquisitie
 • Activeren en uitbouwen van je netwerk

Werving en selectie
Voor vaste of tijdelijke functies begeleidt jij het hele proces. Vanaf de intake van een zoekopdracht tot en met het begeleiden van de plaatsing en alle stappen die ertussen zitten. Zorgvuldig en met oog voor detail regel jij dit. Dat vraagt om een goed netwerk, sectorkennis én bedrijfskundig inzicht. Afhankelijk van je ervaring maken we je graag medeverantwoordelijk voor de uitvoering van opdrachten.

Het proces begint met een intake/omgevingsonderzoek, en het schrijven van het profiel. Daarna begint het echte werk: de markt en dus kandidaten benaderen en vinden! Elke functie is anders, en vraagt om een andere aanpak. Maar een goede mix van inzet van de juiste communicatiemiddelen, het aanspreken van het netwerk én met focus headhunten is altijd aan de orde.
Voor beide processen, vaste én tijdelijke functies, geldt dat je het hele proces begeleidt. Gesprekken met kandidaten (online of op kantoor), de voordracht (toelichting op je keuze van kandidaten) en begeleiding van de sollicitatiegesprekken bij de opdrachtgever.
Natuurlijk vergt het vinden van een regiomanager voor de zorg of de kinderopvang een andere route dan het hunten van een Financieel directeur of een directeur Bedrijfsvoering. Maar je doet het allemaal en met succes. Het proces bij een interim opdracht is korter, vaak zonder intake, zonder profiel, en in concurrentie met andere bureaus.

Acquisitie
Voordat we die mooie opdrachten mogen invullen moeten we nog iets anders doen. Het op- en uitbouwen van je netwerk van opdrachtgevers, interimmers en kandidaten. Acquisitie. Dit vergt veel aandacht, tijd en energie, bloed zweet en tranen. Je moet in deze functie beide kanten beheersen én leuk vinden: de invulling van de opdrachten maar ook de opbouw van de netwerken (inhoud én communicatie, sociale contacten én online ‘handig zijn’).

Netwerk
Op basis van je plan kies je enkele segmenten (regio’s, sectoren) waar je je vooral op wil richten, benader je organisaties en bouw je netwerken van kandidaten en interimmers. Hierbij breng je eigen creativiteit en ideeën in – er is niet één beste manier, maar er zijn wel goede strategieën die bij jou passen en jou succesvol maken!

Met wie werk je samen?
Je gaat onderdeel uitmaken van een team met drie ervaren en zeer enthousiaste adviseurs. Ervaren als het gaat om de meest uiteenlopende interim vraagstukken op het gebied van werving en selectie of organisatieadvies. Daarnaast hebben we alle drie veel kennis en een bewezen trackrecord binnen zorg, onderwijs en kinderopvang. We worden ondersteund door een bevlogen team van professionals op het gebied van financiën, managementondersteuning, marketing/communicatie en automatisering. Zo kunnen wij ons volledig focussen op onze expertise!

De Bakens die jij gaat verzetten

 • Je wil jouw vak verder leren kennen en één van de besten worden
 • Je bent origineel en brengt die extra sprankeling die onze opdrachtgevers verwachten
 • Je wil scoren – en zet alles in voor die tevreden klant
 • Je bent een netwerker en communicator en goed bereikbaar
 • Je wil samen met Bureau Baken groeien

Welk DNA neem je mee?

 • Actiegericht! Een doorzetter, overtuigend, omgevings- en menssensitief
 • Klant- en servicegericht, samenwerken
 • Goed in plannen en organiseren; procesmatig sterk
 • Resultaatgericht, een target vind je niet eng maar geeft juist de wil om te scoren!
 • Communicatief sterk (ook in geschreven teksten) en een sociale netwerker

Met je afgeronde opleiding HBO of WO opleiding én enkele jaren werkervaring in dit vak (bemiddeling/werving selectie/interim-management) ben je echt toe aan de volgende stap. Je kent de ontwikkelingen in het vak, en weet ons te verrassen met nieuwe inzichten en tools in recruitment die wij misschien nog niet kennen! Daarmee sluit je perfect aan op de huidige, vorige én volgende generaties van opdrachtgevers en kandidaten. Je vind het leuk om je eigen werk te ‘maken’, geen opdrachten van een baas te krijgen maar het zelf te doen. Werk en vrije tijd sluiten perfect op elkaar aan op de manier die bij jóu past; oftewel je organiseert je eigen werk op de tijden die nodig zijn. Soms werk je thuis, soms ‘on the road’ en andere dagen werk je op kantoor.

Voel je je aangetrokken tot een omgeving waar je je eigen business genereert, waar je door gaat waar anderen het opgeven, waar je leert tot het uiterste te gaan? Want dat is de mentaliteit die we zoeken en die nodig is om het verschil te maken en een goede adviseur interim-management en recruitment te zijn.

Ons aanbod
Salaris overeenkomstig de zwaarte van de functie. Natuurlijk hoort daar een bonus bij wanneer je het goed doet, een reiskostenvergoeding (leaseauto, laptop en telefoon). Je wordt goed begeleid in de eerste fase met coaching en een intensief ‘onboarding traject’. Vanuit onze ervaring trekken we samen met je op zodat je je snel onderdeel van het team voelt en met vertrouwen en zelfstandig allerlei zaken oppakt.

Vanaf 1 december betrekken we onze nieuwe locatie in Haarlem (Oceans Haarlem- Duurzame hub om impact te maken) waar we ook alvast een plek voor jouw hebben geserveerd. Naast alles wat hierboven staat, staan we altijd open voor een gesprek met meer ervaren kandidaten die een bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van Bureau Baken.

Reageren
Stuur je CV + motivatie graag naar info@bureaubaken.nl
Heb je nog vragen? Bel dan naar Rob Maréchal 06-50415265 of mail ons.