Vacature adjunct directeur basisschool - SBO de Evenaar

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk via de onderstaande button onze openstaande vacatures/opdrachten!

Openstaande vacatures/opdrachten

“Realistische en daadkrachtige verbinder!”

De organisatie

In Nieuwegein bevindt zich SBO de Evenaar, een speciale basisschool met ongeveer 230 leerlingen. Als een zelfstandige entiteit vervult het een cruciale regionale rol. Deze school, deel van het samenwerkingsverband Profi Pendi, biedt onderwijs dat past bij de behoeften van leerlingen tussen 4 en 14 jaar. De Evenaar streeft naar samenwerkingen die het onderwijs voor kinderen met specifieke behoeften verbeteren.

De school hanteert pedagogische principes zoals handelingsgericht werken en een oplossingsgerichte benadering. Hierbij staat onderwijs centraal dat aansluit bij de pedagogische en didactische behoeften van kinderen. We stimuleren hun zelfstandigheid. Dit vereist een gedifferentieerde aanpak waarbij kinderen zich veilig en autonoom voelen. Alleen in zo’n omgeving kan een kind zich optimaal ontwikkelen.

Meer weten? Bezoek de website van de organisatie.

 

De functie

Voor de openstaande vacature voor adjunct-directeur basisschool zijn we op zoek naar iemand die klaar staat voor de kinderen, hun ouders en het team. Samen met een team van ongeveer 20 professionals, waaronder leerkrachten, orthopedagogen en ondersteuners, zorg je voor ongeveer 80 leerlingen. Je focust op de uitvoering van het onderwijsproces, personeelsmanagement en verdere professionalisering. Bovendien draag je bij aan de beleidsontwikkeling van de school en implementeer je het in de clusters. Hierbij maak je deel uit van het directieteam.

Adjunct directeur in overleg met zijn assistente

Je hebt aandacht voor de samenwerking binnen het team en hun verdere ontwikkeling. Dit team, trots op hun werk, heeft het beste voor met de leerlingen. Met jouw onderwijservaring ben je in staat om waar nodig een klas op te vangen, geef je richting aan onderwijsvernieuwing en zorg je voor de uitvoering van afspraken over de doorgaande lijn en consequente aanpak.

De school heeft momenteel drie onderwijsclusters en een expertisecentrum. Afhankelijk van je ervaring en wensen wordt bepaald welk cluster het beste bij je past.

 

Uitdagingen die je aangaat als Adjunct directeur basisschool

De organisatie is momenteel in een transformatiefase. Er wordt nagedacht over een nieuwe organisatiestructuur met als doel een meer geïntegreerde school te worden. Als adjunct-directeur speel je een cruciale rol in deze transformatie en breng je jouw ervaring in. Dit kan leiden tot een herverdeling van portefeuilles.

Daarnaast staat de ontwikkeling van een nieuw beleidsplan voor de komende jaren op de agenda. Dit plan vormt de basis voor de clusterplannen. Als adjunct-directeur coördineer je de uitvoering van het clusterplan binnen jouw cluster.

Samen met het team en de directie werk je aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs. Hierbij krijg je ondersteuning van een ervaren en enthousiast team.

 

Wie zoeken wij?

Voor de vacature adjunct directeur basisschool zoeken we iemand die zich comfortabel voelt om zich zichtbaar en benaderbaar op te stellen binnen de school voor leerlingen, ouders en collega’s. Je hebt affiniteit met de problematiek van de kinderen en bent openhartig, duidelijk, reflecterend, faciliterend en oplossingsgericht. Samen met je collega’s uit het directieteam draag je bij aan schoolbrede projecten. Je brengt creatieve ideeën in, maar zorgt ook voor structuur en stelt de juiste prioriteiten.

Je maakt gebruik van de kennis binnen het team en je collega’s van het directieteam.

Verdere kwalificaties en ervaring:

 • Brede kennis van primair, voortgezet en speciaal onderwijs.
 • Onderwijsbevoegdheid.
 • Inzicht in onderwijs- en jeugdzorgvraagstukken.
 • Ervaring met organisatieontwikkeling.
 • Samenwerkings- en relativeringsvermogen.
 • Leiderschap met gevoel voor werksfeer.
 • Betrokkenheid en besluitvaardigheid.
 • Afgeronde schoolleidersopleiding of bereidheid deze te volgen.

 

Wat biedt SBO de Evenaar?

 • Een kans om vorm te geven aan de organisatie binnen een betrokken werkomgeving.
 • Ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO PO.
 • Inschaling volgens schaal A12 van de CAO PO voor 32 uur per week.

 

Procedure

De selectiegesprekken voor de invulling van de vacature voor een adjunct directeur basisschool vinden plaats in week 26 en 27. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rob Marechal (0650415265).

 

Reageren

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk via de onderstaande button onze openstaande vacatures/opdrachten!

Openstaande vacatures/opdrachten