Logo de Evenaar

Adjunct-directeur SBO de Evenaar

 

Helaas, deze vacature/opdracht is al ingevuld of wij hebben een kandidaat gevonden. Bekijk hier de openstaande vacatures/opdrachten

 

“Realistische en daadkrachtige verbinder!”

De organisatie

SBO de Evenaar is een basisschool voor speciaal onderwijs (SBO) in Nieuwegein met rond de 230 leerlingen, een eenpitter met een belangrijke regiofunctie. De Evenaar biedt passend onderwijs, dat aansluit bij de ondersteuningsbehoefte van leerlingen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. De Evenaar maakt deel uit van het samenwerkingsverband Profi Pendi. De Evenaar staat open voor samenwerking die gericht is op verbetering van het onderwijs aan kinderen met (specifieke) onderwijsbehoeften.

Binnen de Evenaar wordt gewerkt vanuit de pedagogische uitgangspunten van handelingsgericht werken en oplossingsgerichte benadering. De kinderen krijgen onderwijs dat aansluit bij de pedagogische en didactische behoeften en mogelijkheden. Er wordt een beroep gedaan op hun zelfstandigheid. Dit vraagt een gedifferentieerde werkwijze waarin het kind zich veilig, autonoom en competent in de relatie met de ander ervaart. Alleen dan kan een kind zich optimaal ontwikkelen.

Bezoek voor meer informatie over de organisatie ook hier de website.

 

Nu solliciteren

 

De functie

Vanuit de rol van adjunct-directeur ben je er voor de kinderen, de ouders en het team.

Samen met het team (circa 20 medewerkers) van leerkrachten, orthopedagogen en ondersteuners ben je verantwoordelijk voor zo’n 80 leerlingen. Als adjunct-directeur houdt je je bezig met de uitvoering van het onderwijsproces, het personeelsmanagement en de verdere professionalisering. Ook lever je een bijdrage aan de beleidsontwikkeling voor de school en operationaliseert het in de clusters. Je maakt hierin onderdeel uit van het directieteam.

Ten aanzien van het team heb je oog en oor voor de onderlinge samenwerking en verdere ontwikkeling van het team dat trots is op wat ze doen en hart heeft voor de leerlingen.

Vanuit je ervaring binnen het onderwijs vang je daar waar nodig incidenteel een klas op, geef je mede richting aan de vernieuwing in het onderwijs en zorg je er voor dat de afspraken over de doorgaande lijn en consequente aanpak uitgevoerd worden.

Binnen de school wordt nu gewerkt met drie onderwijsclusters en een expertisecentrum. Afhankelijk van je ervaring en wensen wordt er gekeken welk cluster binnen de Evenaar het beste aansluit.

 

Met welke uitdagingen ga je aan de slag

Op dit moment is de organisatie volop in ontwikkeling en wordt er nagedacht over een nieuwe inrichting van de organisatie met als streven om nog meer één school te worden. Als adjunct directeur van SBO de Evenaar lever je een belangrijke bijdrage aan deze ontwikkeling en breng je jouw ervaring in. Dit kan ook een herverdeling van portefeuilles opleveren.

Verder staat voor het komende schooljaar het vormgeven van een nieuw beleidsplan voor de komende jaren op de agenda. Dit beleidsplan vormt de basis voor de clusterplannen. Als adjunct-directeur coördineer je de realisatie van het clusterplan binnen jouw cluster.

Daarnaast werk je samen met het team en je collega’s van het directieteam aan de ontwikkeling van het onderwijs waarbij je inhoudelijk wordt ondersteund door een ervaren en enthousiast team.

Samengevat ben je vanuit deze rol verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijsproces, de verdere professionalisering en het personeelsmanagement. Ook lever je een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van de school.

 

Wie zoeken wij?

Als leidinggevende van het cluster ben je zichtbaar in de school aanwezig en benaderbaar voor leerlingen, ouders en collega’s. Daarbij heb je gevoel bij de problematiek van de kinderen.

Je bent openhartig, duidelijk, spiegelend, faciliterend en oplossingsgericht. Samen met je collega’s uit het directieteam draag je bij aan de Evenaar brede projecten/activiteiten. Daarbij breng je jouw creatieve ideeën in maar weet je ook structuur aan te brengen en de juiste prioriteiten te stellen.

Natuurlijk maak je daarbij gebruik van de kennis die er binnen het team en je collega’s van het directieteam aanwezig is.

Verder sluit het volgende aan op jouw persoonlijkheid, opleiding en ervaring:

 • Brede theoretische en praktische kennis van (de ontwikkelingen in) het primair, voortgezet en speciaal onderwijs;
 • Onderwijsbevoegdheid
 • Inzicht in vraagstukken en problemen die zich op andere terreinen in het onderwijs en de jeugdzorg afspelen
 • Ervaring met organisatieontwikkeling en het organiseren en begeleiden van werkprocessen
 • Gericht op samenwerken en in staat te relativeren
 • Handelend vanuit ruimte en vertrouwen maar ook heldere kaders
 • Leidinggeven aan professionals met gevoel voor de juiste werksfeer
 • Betrokken en daarnaast ook besluitvaardig
 • Afgeronde schoolleidersopleiding of de bereidheid om die te gaan volgen

 

 Wat biedt SBO de Evenaar?

 • Een uitdagende rol met de kans om mede vorm te geven aan de organisatie, binnen een bevlogen en betrokken werkomgeving
 • Ruime mogelijkheden tot ontwikkeling en scholing.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden passend bij de CAO PO

Je wordt ingeschaald conform schaal A12 van de CAO PO. De aanstelling is voor 32 uur per week.

 

Procedure

De selectiegesprekken voor deze functie worden in week 26 en 27 gepland. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Marechal (0650415265)

 

Reageren?
Wil je reageren op bovenstaande vacature? Stuur dan vóór 27 juni a.s. je motivatie en CV naar info@bureaubaken.nl en we nemen contact met je op!

Ik wil solliciteren